3D visualisatie laten maken, hoe werkt dat? Hier leest u stap voor stap hoe het proces loopt bij Choro 3D tekenbureau. Heeft u nog vragen? Aarzel niet, neem gerust contact met ons op!
Contact

Werkwijze van Choro 3D tekenbureau

Bedankt voor de moeite om tijd te nemen voor onze werkwijze! Dit kost u slechts een paar minuten maar maakt onze samenwerking efficienter. Bij voorkeur zitten we met u aan tafel om de presentatie van uw project te bespreken. Zo’n intakegesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.
Dit is niet altijd nodig, de meeste projecten lopen volledig via de e-mail en telefoongesprekken. Hier vertellen we stap voor stap hoe dat werkt.

Stap 1: Alle benodigde gegevens ontvangen

  • Eerst stuurt u ons bij uw offerteaanvraag alle benodigde informatie per e-mail;
  • Uw contactgegevens: e-mail adres, telefoonnummer, bedrijfsnaam (indien van toepassing).
  • bouwtekeningen of schetsen van uw project. Bij voorkeur ontvangen wij uw bouwtekeningen in .dwg of .dxf formaten. Maar het is ook mogelijk om dit in andere formaten te zenden (.pdf, .skp, .jpg of dergelijke). Geen bouwtekeningen beschikbaar? Dan kunnen we een sfeerimpresse / 3d ontwerp maken.
  • beschrijving van kleuren en materialen, eventuele referentiebeelden (eventuele scans en foto’s).
  • bij vastgoedvisualisatie hebben we ook het adres van de locatie nodig. Hiermee kunnen we rekening houden met de daadwerkelijke situatie en invalshoek van de zon. De omgeving van uw object speelt in sommige gevallen een belangrijke rol. Denk hier aan de naastliggende gebouwen, voor- en achtergrond dat straks in beeld meekomt of juist niet.
  • eventuele andere aanvullende informatie over de gewenste camerapositie, aantal artist Impressions, een bepaalde beeldverhouding en resolutie, camerastandpunt en type (ooghoogte of vogelvlucht, stilstaande afbeelding of 3d animatie, etc.)
Mocht u niet alle bovengenoemde gegevens hebben of twijfelt u ergens over, dan kunt u ons altijd om advies vragen. Wij denken graag mee om uw project optimaal te presenteren zonder overbodige kosten.

Stap 2: Vrijblijvende offerte

WWij bespreken met u de kosten, het tijdschema en maken gezamenlijk afspraken. Als u accoord gaat met ons voorstel, dan gaan we naar de volgende stap.

Stap 3: Uitvoeren

Camerapositie en modelopbouw.

Op basis van de door u geleverde gegevens bouwen wij eerst het 3D model en bepalen de gunstigste camerastandpunten. Meestal lukt het gelijk bij de eerste preview maar in deze fase is het nog gemakkelijk om eventuele wijzigingen te doen. U ontvangt de beelden en kijkt of de camera op de juiste plek geplaatst en het model goed opgebouwd is.

Materialisatie, belichting en uitwerking.

Na de goedkeuring van de camerapositie en modelopbouw worden de materialen toegevoegd en de belichting uitgewerkt. Met behulp van verschillende presentatie technieken worden deze beelden verder verwerkt, wij sturen u per e-mail nog één of meerdere previews.

Aanpassingen en wijzigingen.

Het is belangrijk om vanaf het begin de definitieve versie van de bouwtekeningen te hebben. Eventuele latere wijzigingen in het ontwerp kunnen veel extra werktijd kosten. Mocht dit echt boven ons tijdsbudget komen, dan kan hier een extra vergoeding voor gevraagd worden. We doen er niet moeilijk over als het om een kleine aanpassing gaat die we snel kunnen doorvoeren.

Stap 4: Oplevering.

De eindbestanden sturen we meestal per e-mail. Bij grotere volume kunnen we u een downloadlink geven. Ons tekenbureau levert normaal gesproken de afbeeldingen in met de beeldhouding van 16:9 en de standaard eindresolutie voor onze artist impressions is 4500×2531 pixels. Dit is meestal genoeg voor iedere brochure en\of bouwbord. Hebt u nog grotere of juist kleinere resolutie nodig? Uiteraard is het ook mogelijk om hiervan afwijkende beeldhouding of beeldresolutie te leveren. Wij verzoeken u in dit geval de gewenste afmetingen van tevoren door te geven.

Hebt u nog vragen?

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte vragen wij u contact met ons op te nemen.