Een mooie artist impression laten maken en de kosten beperken? Laat uw project zien en wij denken met u mee.
Contact
 • artist impression van een huis tegen de lage kosten
 • kosten artist impression en 3d visualisatie
 • mooie artist impression van vakantiewoningen
 • artist impression gevelaanzicht straatzijde
 • projectpresentatie nieuwbouw
 • vakantiewoning
 • 3d artist impressie huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van een artist impression?

Wilt u een mooie 3d impressie laten maken door een professionele tekenbureau maar tegelijkertijd de uitgaven beperkt houden? De prijsverschillen tussen 3d visualisatie bedrijven onderling is enorm en de kwaliteit verschilt ook behoorlijk.
De algemene regel is dat bij de keuze van een artist impression specialist zult u toch moeten kiezen tussen prijs en kwaliteit. Het maken van fraaie illustratie met duurdere (luxueuze) sfeerimpressie kost meer tijd en hogere vakkundigheid.
En andersom: hoe lager de uurtarieven – hoe goedkoper de uitstraling van de impressie.

Alle 3d visualisaties die u op deze website ziet, is het reële beeldniveau waarop onze visualisatiebureau werkt. Is dit kwaliteitsniveau goed genoeg om uw project te presenteren?
Bel ons vrijbrijvend: +31 10 8427906

Wilt u de prijs van de 3d visualisatie voor uw project weten?

Zordra u de benodigde gegevens opstuurt (per e-mail naar contact@choro.nl), maken we een prijsvoorstel.
Wij zijn niet de goedkoopste partij in onze branche. Maar van de artist impression specialisten die op dit niveau werken, biedt Choro de meest aantrekkelijke budget. Daarom zijn onze klanten tevreden met het eindresultaat.
Dit wordt bereikt door de laagst mogelijke kantoorkosten en met name door efficiënt gebruik te maken van onze werktijd en door het constante perfectioneren van onze werktechnieken.
Wij vragen een eerlijke betaalbare vergoeding van onze werkuren. Het is niet ons doel om van iedere offerteaanvraag per se een opdracht te maken. Wij kunnen u in iedere geval een kosteloos advies geven.
Als u de kostprijs van onze 3d impressies te hoog vindt, kunnen wij u doorverwijzen naar een collega die wat goedkoper is, maar wel betrouwbaar. We kennen mensen uit onze branche en werken samen.

Waarom hanteren we geen “vaste prijs per artist impression”?

De projecten verschillen onderling behoorlijk van elkaar. Soms is er meer constructie modelling nodig en kunnen standaard manier worden gebruikt, een andere keer is het meer een creatieve zoektocht naar oplossingen, die het nodige denkwerk vraagt. Om de correcte kostenindicatie te berekenen, is altijd eerst een goed blik nodig om uw schetsen, bouwtekeningen en omschrijvingen te bestuderen.

Welke factoren hebben invloed op de prijzen van 3d impressies? Hoe kunt u de kosten in de hand houden?

Om het proces van de totstandkoming van de prijzen wat inzichtelijker te maken, is het goed om het proces te omschrijven en de belangrijkste factoren te benoemen. We zullen ons best doen om u niet te zeer met de technische details te vermoeien.

De basisfactoren die invloed hebben op de kosten van een artist impression zijn:

 • De kwaliteit van de aangeleverde materialen. Deze factor wordt vaak zelfs door professionals onderschat. Voordat we aan het werk kunnen, moeten we uw materiaal bestuderen en uitwerken in een basisopzet die zich leent voor het vervolgproces. Hoe geschikter het materiaal is dat een klant aanlevert, hoe minder tijd wij kwijt zijn om het te verwerken.
 • De ingewikkeldheid van het project zelf. Hoe omvangrijker een project, hoe meer details en elementen, hoe meer tijd en mankracht er nodig zijn voor de uitwerking. Onze visualisatie studio beschikt over een brede bibliotheek maar in uitgezonderde gevallen wordt er rekening gehouden met een zelden voorkomende textuur of specifiek model.
  Op deze factor heeft u zelf waarschijnlijk niet zoveel invloed. Maar als wij uw project van tevoren aandachtig bestuderen, kunnen we u helpen om de tijd te bepalen die nodig is voor het ontwerpen van een doeltreffende artist impression. Zo helpt onze visualisatie bureau uw kosten te besparen.
 • De hoeveelheid plaatjes en invalshoeken (of camerastandpunten). Natuurlijk geldt in het algemeen, hoe meer plaatjes, hoe hoger de totale prijs van het project. Maar uiteindelijk de kosten per 3d impressie zal hoogstwaarschijnlijk lager uitvallen.
  Zo is het bijvoorbeeld goed om er rekening mee te houden dat het goedkoper is om één kant van een gebouw te laten zien vanuit een paar cameraposities die niet zo ver uit elkaar liggen, dan om dat zelfde gebouw gezien van verschillende kanten af te beelden. Als de viewpoints niet te veel afwijken, kunnen we namelijk één hetzelfde model gebruiken voor een aantal afbeeldingen.

Voorbeelden


Ons 3d tekenbureau heeft bijvoorbeeld dit nieuwbouw huis (twee onder een kap woning) gevisualiseerd:
voorbeeld artist impression twee onder een kap woning

En hieronder ziet u twee schetsen van dat 3d model. De screenshot op de rechte kant laat de façades zien die in het gezichtsveld vallen. De andere gedeelte van het gebouw is niet zichtbaar en we brengen de modellingskosten ervan niet in rekening.
de kosten van artist impression verminderen met minder modelleerwerk

De 3d visualisatie bedrijven die verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van het einproduct kunnen nooit van tevoren een prijs noemen zonder het grondig bestuderen van de projectgegevens.

U weet nog niet wat de visualisatie van uw project zal kosten.
De offerte aanvragen kost u in ieder geval niets! Neemt u gewoon contact op en stel vrijblijvend uw vraag. U wordt snel geholpen!

Hebt u nog vragen?

Neem contact met ons op